„В началото на двубоя не успявахме да отбележим и Украйна ни поведе с 10 точки. В първите минути на втория период обаче намалихме изоставането си на 4, но след това им позволихме да отбележат лесни точки от бързи атаки“, заяви националният селекционер по баскетбол Любомир Минчев след загуата от Украйна в Киев с 69:79 точки в първи мач от европейските квалификации.

„Освен това допуснахме и някои грешки в защита, както и в нападение, което даде възможност на съперника да стигне до аванс от 16 точки“, обясни още Минчев, цитиран от bball.bg.

„В края все пак се върнахме в срещата и намалихме пасива си. Това е важен урок за нас. Мачът бе полезен за подготовката ни. Избрах да заложа на Дий Бост, защото Станимир Маринов пропусна по-голямата част от заниманията през последния месец и половина заради контузия. Наясно съм, че силната страна на Украйна е във високите играчи, но в момента не можем да си позволим да играем само с един плеймейкър”, допълни наставникът на “лъвовете”, коментира още Любомир Минчев.

Следващият двубой на нционалния тим е на 3-и септември, събота от 18 часа в Ботевград, където България ще посрещне Словения.