Отборите на Нижни Новгород и Жалгирис Каунас се измъкнаха от ранно отпадане в Евролигата в последните минути на мачовете от последния кръг от редовния сезон и се класираха за Топ 16 на турнира. Нижни Новгород победи Уникс Казан със 78:74 точки, а Жалгирис се наложи с 80:79 срещу Динамо Сасари в друг мач от група А. Цедевита Загреб успя да надделее със 70:67 точки срещу АЛБА Берлин, но немците продължават в Топ 16 като четвърти отбор в група В.

Панатинайкос срещу Барселона

източник: БГНЕС

В директна битка за второто място в група D, Цървена звезда се наложи над Лаборал Куча с 90:82 пред празни трибуни в зала „Пионир“ в Белград и попадна в група с гигантите Реал Мадрид и Барселона в следващата фаза.
Маркъс Уилямс поведе победителите с 23 точки и осем асистенции, а Бобан Марианович завърши срещата с 12 точки и 12 борби.

Всички резултати от петък вечер в Евролигата:

Жалгирис – Динамо Сасари 80:79

Нижни Новгород – Уникс Казан 78:74

Алба Берлин – Цедевита 67:70

Фенербахче – Байерн Мюнхен 87:81

Панатинайкос – Барселона 67:80

Цървена звезда – Лаборал Куча 90:82

Така след изиграването на всички срещи от първата фаза е ясно разпределението в двете групи от Топ 16. В група Е попаднаха Реал Мадрид, Макаби Тел Авив, Панатинайкос, Галатасарай, Барселона, Цървена звезда, Жалгирис Каунас и Алба Берлин. В група F се събраха ЦСКА Москва, Лаборал Куча, Фенербахче, Нижни Новгород, Олимпиакос, Анадалу Ефес, Уникаха Малага и Армани Милано.

Фенербахче Байерн Мюнхен

източник: БГНЕС