Рилски спортист се наложи с 83:81 над Теодо Тиват във втория си мач от Балканската лига, и вече е с два успеха в група А.

Мачът бе много напрегнат и оспорван до края, и едва в последните секунди Рилецо успя да измъкне победата.

Самоковци поведоха от началото и имаха аванс от девет точки, но Теодо не се отказа да търси изравняване, и не само навакса изоставането си и дори обърна в своя полза във втората четвърт.

Теодо водеше с 47:43 на почивката, но мачът бе далеч от решен.

Рилецо обърна почти в началото на второто полувреме с точни изстрели от тройката, и влезе напред в резултата в последния период. Отново черногорците поведоха, само за да допуснат още веднъж Рилски спортист да ги обърне. Двата състава си размениха водачеството няколко пъти, преди домакините да вземат три-четири точки аванс.

Накрая имаше и размяна на наказателни удари, а Теодо сбърка фатално, като не успя да вкара топката в игра пет секунди, и предостави притежанието на топката, а с това и победата, на Рилски спортист.

„Подобрихме защитата през второто полувреме. Пооправихме и играта в нападение, и трябва да сме доволни. Накрая изиграхме по-правилно ситуациите. Имахме проблем, защото не познавахме играта им, и ни изненадаха с някои неща през първото полувреме,“ коментира старши треньорът на Рилецо Росен Барчовски след двубоя.