25-годишен привърженик на Цървена звезда е бил убит насред Истанбул. Новината бе потвърдена и от генералното консулство на Сърбия в Турция.

Марко Ивкович пристигнал в мегаполиса с още 400 фена на Цървена звезда, за двубоя срещу Галатасарай от баскетболната Евролига. След като не успели да влязат в "Абди Ипекчи" за мача, група привърженици на Звезда се сбила сериозно с група фенове на Галатасарай пред залата. Намесила се и полицията, но в мелето, сърбинът бил наръган с нож и починал.

Боят бил сериозен, като летели и камъни, и други тежки предмети, околните коли били помляни, а турските фенове подклаждали огъня с викове "Косово, Косово".

След мача, завършил с драматична победа с продължение на Галатасарай, треньорът на турците Ергин Атаман нарече феновете на Цървена звезда "терористи", вероятно чул за случилото се пред залата.

Сръбският консул Зоран Маркович бе цитиран да казва: "Един млад сръбски гражданин е бил наръган в сърцето. Информирали сме премиер министъра. Турската полиция не си свърши работата." Той добави, че полицията в Истанбул е била предупредена за сериозното сръбско присъствие, още преди два дни. Младежът е бил закаран в болница, но там лекарите не са успели да спасят живота му, допълни информацията Маркович.