Старши треньорът на Левски Константин Папазов определи липсата на спортен шанс в края на мача с Кърка Ново место, за една от основните причини за загубата на "сините".

Пред Левски се откри отличен шанс за втора победа в Адриатическата лига, но младият тим на Папазов не издържа до края, и въпреки че водеше 90 секунди преди сирената, отстъпи със 68:70.

"Понякога трябва и малко спортен шанс. Момчетата ми показаха невероятно мъжество, достойни са за възхищение. Липсва ни разбира се и опитът, особено на такова ниво като Адриатическата лига. Постепенно започваме да намираме своя ритъм, но все още имаме много да учим," заяви Папазов след края на двубоя в зала "Универсиада".

"Благодаря на тези, които и днес бяха в залата, за да ни подкрепят. Знам, че за "сините" фенове са трудни дни, но само с тях ние имаме шанс за нещо. Надявам се да продължат да ни подкрепят, както досега."

"Това беше  един от най-добрите ни мачове в защита, за съжаление обаче не  успяхме. Имахме предимство при 65:69, 1.30 минута преди края, но  те ни изравниха с тройка, което беше решаващо. После две поредни грешки. Трябва да съжаляваме само. Смятам, че проявихме  характер, каквото зависеше от нас и с тази невероятна подкрепа  от публиката, успяхме да лимитираме и да контролираме по-добър  съперник от нас. За съжаление това са реалностите и спортният  шанс накрая. Изпуснахме шансовете си накрая. Борим се и  продължаваме напред".

"Предстои ни много тежка серия, но ни се иска и на 15 ноември срещу Партизан да направим един празник за феновете си," допълни Тити.

В понеделник Левски гостува на Балкан, в петък приема Рилски спортист, а следващия мач на тима в Адриатическата лига е в понеделник, 10 ноември, в Загреб срещу един от фаворитите - Цедевита.