Отборът на Рилски спортист записа първа победа в турнира за Купата на ФИБА Европа. В двубой от 2-я кръг на груповата фаза тимът на Людмил Хаджисотиров надигра трудно като гост Сигал Прищина със 104:100 точки след продължение.

Българският отбор водеше почти през целия мач, но в края изпусна съперника и се наложи да се бори за победата си в допълнителното време. Така мачът в косовската столица продължи над два часа, но самоковци си тръгнаха с първи успех в група Н, след като имат и едно поражение до момента. В следващия кръг на 2-и ноември Рилецо гостува на турския Бюючекмедже.

Рилски спортист започна отлично мача и се възползва от грешките на съперника, за да поведе с 8:2 през първите минути на мача, пише bgbasket.com. Сигал Прищина подобри значително играта си във втория период и наложи контрола си на терена, за да свали пасива си до 2 точки 44:46, две минута преди края на първото полувреме. Три фаула в така бяха отсъдени на Рилецо. Тройка на Бозов за край на втория период обаче отново даде предимство от 7 точки за самоковци на почивката.

На няколко пъти в третия период Рилецо направи двуцифрен аванс, но след няколко грешки в нападение, съперникът свали пасив отново до точка минута преди края й.

Секунди преди края на редовните 40 минутисъперникът обърна за кратко, а Златин Георгиев бе фаулиран от тройката и не трепна нито веднъж, за да изравни отново за 93:93.

Последва таймаут, а след него никой не успя да отбележи и мачът отиде в продължение. В него домакините започнаха със серия 7:2 и поведоха сериозно в резултата, но българският отбор се бори до последно и обърна при 102:100 точки, за да удържи успеха до край.

Йордан Бозов изигра пореден силен мач и наниза 28 точки и 8 борби за победата (10/10, 100%от фаула).