В среща от шестия кръг на група "А" на Балканската лига по баскетбол за мъже българският Рилски спортист  изпусна да победи КК Сутиеска /Никшич/ като гост в Черна гора и отстъпи на съперника със 79:81.

Това е втора загуба на баскетболистите от Самоков, които са начело в групата с 8 точки /3 победи и 2 загуби/. Следващият мач на Рилски спортист е след два дни - като гост на Теодо (Тиват), който е на последното място в групата.

Мачът се реши в заключителните секунди, след като двата тима си размениха по едно полувреме. В първата половина на срещата домакините от Никшич бяха по-настоятелни и бяха напред в резултата през почти цялото време, но след силни финални минути българите поведоха с 46:43 на почивката. Играчите на старши треньора Росен Барчовски бяха водачи и през цялата трета четвърт, като в един момент преднината им достигна 9 точки - 55:46, а след 30 минути те имаха аванс от 65:60. Сутиеска започна последната част с 6-0 и поведе за първи път от края на първото полувреме - 65:66.

Българите на няколко пъти взимаха лидерската позиция, като за последно това се случи минута и половина преди края, когато Джулиън Норфлийт вкара за 76:75, но домакините взеха нещата в свои ръце и след драматични финални секунди триумфираха с 81:79.

Най-резултатни за Рилски спортист бяха Симеон Илиев - 26 точки, Тони Гуджино - 17 точки, Джулиън Норфлийт - 16 точки, Йордан Бозов - 11 точки. От Сутиеска най-резултатен бе Неманя Вранеш - 29 точки, а Радосав Спасович отбеляза 18 точки./БТА