Отборът на Реал Мадрид постигна трета поредна победа от началото на сезона в Евролигата, след успех над Нижни Новгород със 112:83 точки. Испанският гранд оглавява група А в най-престижния европейски клубен турнир по баскетбол. В същата група Жалгирис надви като гост Анадолу Ефес в Истанбул с 65:62 точки и е с актив 2 победи и 1 загуба, а Уникс Казан записа първа победа, след като се справи с Динамо Сасари с 85:62 точки.

Европейският шампион Макаби Тел Авив победи като гост Алба Берлин с 84:69 точки и с актив 2 победи и 1 загуба заема третата позиция в група В. Начело са ЦСКА Москва и Уникаха Малага, които са с по две победи и играят довечера срещите си от третия кръг.

Алба Берлин Макаби Тел Авив

източник: БГНЕС

В група С Панатинайкос разби Фенербахче с 91:73 точки и вече има две победи от три мача. Начело в тази група е Барселона, чийто тим има две победи и мач по-малко.

Сръбският Цървена звезда записа втора победа в група D, след като се справи с Валенсия в Белград със 76:63 точки и с актив 2 победи и 1 загуба е на второ място във временното класиране. Първата позиция заема Олимпиакос, който е с две победи и довечера гостува в Литва на Нептунас.