Шампионът Реал Мадрид запази шансовете си за продължаване във втората фаза на Евролигата, след като постигна ценен успех у дома над водача в група А Фенербахче с 80:73 Серхио Люл изигра основна роля за третата победа на испанците, след като вкара 17 точки. Мексиканецът Густаво Айон добави 15, а Фелипе Рейес завърши с 13 точки за Реал. 

Домакините наваксаха изоставане от 10 точки в първата четвърт, за да съхранят надеждите си за класиране. Въпреки победата, Реал продължава да се намира на последното шесто място в група А с 3 победи и 5 поражения, но има реална възможност да се бори дори за втората позиция в групата.
За Фенербахче, който вече си осигури място в следващата фаза, с 20 точки завърши Ян Весели. 

Отборът на Лаборал Куча намери място в Топ 16 на Евролигата, след като разгроми Лимож с 92:59 като домакин. Най-резултатен за испанците бе Дариъс Адамс, който вкара 23 точки. Грузинецът Торнике Шенгелия добави 11 точки за петата победа на Лаборал. За френския тим с 14 точки завърши Лео Вестерман. 

Руският първенец ЦСКА Москва продължи със силното си представяне в Евролигата, след като записа седма победа в осем мача. Московските "армейци" се наложиха със 100:88 като гост на германския Брозе Баскетс, като и двата тима са си осигурили класирането за следващия кръг. 

Нандо де Коло вкара 27 точки за ЦСКА, а Кори Хигинс добави още 23 за победата. За Брозе Баскетс най-резултатен бе италианецът Николо Мели. 

По-късно тази вечер са последните 5 мача от осмия кръг в груповата фаза, като вниманието приковава сблъсъкът в Атина между Панатинайкос и Барселона. /БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS