Панатинайкос и Фенербахче си осигуриха място в Топ 16 на  баскетболната Евролига за мъже.

Гръцкият гранд надделя над гостуващия Байерн Мюнхен с 87:72  (44:33) в среща от седмия кръг в група "С" и се изкачи на  второто място с 5 победи и 2 поражения. Лукас Маврокефалидис беше най-полезен за шесткратните  шампиони от надпреварата с 20 точки и 5 борби. Ай Джей Слотър  добави 19 точки за ПАО. Робин Бенцинг беше най-добър за гостите с 20 точки и 6  борби.

Лидерът в групата Барселона се справи трудно над гостуващия  Олимпия Милано с 84:80 (36:42), като записа седма пореден успех  и остана непобеден в надпреварата досега. Италианците имаха аванс от 54:43 три минути преди края на  третата четвърт, но допуснаха обрат. Барса успя да поведе с 57:56 в първата си атака през  четвъртата част, а двубоят продължи оспорвано до края с  множество смени на водачеството.

Домакините изоставаха със 79:80, но в последната минути  вкараха пет безответни точки и това се оказа решаващо. Анте Томич беше лидер за каталунците с 29 точки и 7 борби.  Даниел Хакет се отличи със 17 точки, 5 борби и 5 асистенции  за италианците, които пето поражение в груповата фаза на  турнира.

Победата на испанците гарантира и продължаването напред на  Фенербаче, който в четвъртък спечели домакинството си на полския Туров с 89:74 и има актив от 5 победи и 2 загуби. В група "А" Ефес Истанбул записа пета победа, след като се  наложи над гостуващия Динамо Сасари (Италия) с 85:62 (43:33) и  се изравни по точки с лидера Реал Мадрид. Дарио Шарич изигра изключителен двубой за турците с 28 точки и 11 борби.  

Нигерийският център на гостите Шейн Лавал също направи  запомнящ се мач, като завърши с 25 точки и 15 борби, но това не  беше достатъчно и италианците останаха само с една победа в  надпреварата досега.

В дербито на дъното на група "В" Цедевита разгроми  гостуващия Лимож (Франция) със 102:83 (52:43) и се изкачи на  предпоследното пето място. Миро Билан наниза 32 точки за втората победа на хърватите в  надпреварата.

В група "D" Валенсия запази шансове да продължи напред, след като се наложи над гостуващия Галатасарай (Турция) със 78:71  (47:30). Люк Харангоди завърши с 21 точки и 8 борби при втория успех  на испанците в кампанията.  Пиетро Арадори се отличи с 31 точки, 8 борби и 6  асисистенции за Галатасарай, който допусна четвърто поражение в  групата, но остава на четвъртото място. /БТА