Бившият играч на Лукойл Академик Мате Скелин посрещна Левски в Загреб, където тази вечер от 21.30 часа българско време българският шампион гостува на Цедевита.

Хърватският тим е един от най-силните участници в тазгодишното издание на Адриатическата лига, като участва и в Евролигата.

Скелин, който игра за Лукойл през 2006-та, сега е мениджър в Цедевита, и се грижи за ежедневните дейности на вицешампиона на Адриатическата лига. Той с удоволствие си припомни дните, прекарани в София, и разпита щаба на Левски за ситуацията в България в момента. От Цедевита пожелаха на "сините" бързо да се справят с проблемите, налегнали отбора, и да мислят за по-предно класиране в АБА Лига.

Мач от Шампионската лига по хандбал пък не позволи на Левски да тренира в основната зала, където ще играе тази вечер. Вместо това "сините" направиха сериозно, почти двучасово занимание в тренировъчния комплекс на Цедевита, построен специално за баскетболния отбор от Загреб.

Левски е настанен в хотел Дубровник в самия център на хърватската столица, което позволи на всички в тима да направят и туристически тур из улиците на красивия Загреб.

Мачът Цедевита - Левски е тази вечер от 21.30 българско време, и се предава както във всички държави от бившия югоблок, така и в България по БНТ HD.

Докато Левски се готви за поред мач пък, феновете на "сините" вече набират скорост в организацията си за битката с Партизан в София. Първенецът на България посреща първенеца на Сърбия в събота, 15 ноември в зала "Универсиада", а феновете на Левски отсега обещават да направят невероятно преживяването за всички.