Берое записа втора победа в Балканската лига този сезон, след като в среща от втория кръг на група "А" се наложи с 86:80 като гост на македонския Кожув. 

Най-резултатен за Берое в двубоя в Гевгелия бе Шейн Гибсън с 33 точки. 23 точки добави Омари Гудул.

Берое започна силно и спечели първата част на двубоя в Гевгелия с 26:19. След това обаче домакините се стегнаха и почти успяха да изравнят резултата след успех във втората част с 26:20. Така на почивката Берое се оттегли само с точка аванс - 46:45.

В третата част гонитбата в резултата продължи. Почти 4 минути след началото й домакините от Кожув успяха да изравнят за 56:56, но веднага след това старозагорци отново излязоха напред. С основен принос в този момент се оказа хърватското попълнение Стипе Тесия, който първо овладя важна борба в нападение след пропуск на Тодор Тодоров, а след това се намеси и в защита. Домакините направиха нов опит да обърнат резултата, но след минимален успех с 18:17 в тези 10 минути, Берое отново се оттегли с аванс от две точки - 64:62.

Две минути след началото на четвъртата част баскетболистите на македонския тим отново изравниха - 67:67. Успешна стрелба от зоната за три точки на Шейн Гибсън обаче върна аванса на гостите. С две успешни изяви на Омари Гудул баскетболистите на Берое дори увеличиха разликата на пет точки, преди домакините да я сведат до 1 - 76:77.

Последва трето изравняване в двубоя, но и този път играчите на Берое се измъкнаха от трудната ситуация. Успех на домакините не донесе и четвъртото изравняване и "зелено-белите" стигнаха до втория си успех в турнира./БТА