Отборът на Берое записа нова победа в Балканската лига по баскетбол за мъже. Седмица след като отстъпиха на Морнар (Бар), старозагорци тази вечер се наложиха с 85:62 /13:14, 19:14, 28:13,25:21/ над другия черногорски тим в група С - Теодо (Тиват).

С успеха Берое е все по-близо до полуфиналите на турнира, въпреки че играе за първи път в надпреварата. Двубоят оправда очакванията за оспорван сблъсък. Гостите спечелиха първата част с една точка - 14:13. След това водачеството се сменяше на няколко пъти преди Берое да се оттегли на почивката с преднина от четири точки - 32:28. Финалната сирена дойде с атрактивно изпълнение на Остин Барнс, а преди това на крака публиката вдигнаха и Николай Николов и Ащън Мур.

На почивката домакините спазиха обещанието си към феновете и зарадваха с подарък по случай 8 март всяка дама, посетила двубоя. В началото на третата част Берое вдигнаха оборотите и разликата бе увеличена на 9 точки - 37:28. Четири минути след началото и след изключителните изяви на Тихомир Желев Берое стигна и до необходимите 11 точки разлика.

Минута по-късно публиката в залата бе на крака след самоотвержените действия на Остин Барнс и Велислав Гълъбов. Авансът на Берое пък стана 20 точки. В четвъртата част нервите на гостите не издържаха. Минути след началото поредно нарушение от баскетболисти на Теодо доведе до технически нарушения за Радомир Мароевич и Велислав Гълъбов. Нарушението обаче се оказа пето за центъра на старозагорци и той напусна играта. Малко по-късно за същото излезе и Суботич от Теодо. Берое обаче не изпусна златния си шанс и доигра спокойно двубоя.

Най-добър в мача за отбора на Берое /Стара Загора/ бе американецът Остин Барнс, който отбеляза 23 точки, спечели 6 борби под кошовете, отне 5 топки и направи 4 асистенции. Тихомир Желев завърши мача с 20 точки, а Ащън Мур - с 14 точки, 5 спечелени борби и 4 асистенции. От гостите най-добър бе Сръджан Суботич - 11 точки и 7 спечелени борби, а Радомир Маройевич завърши мача с 10 точки. В последния кръг отборът на Берое гостува на Башкими /Косово/ в Призрен. /БТА