"Имаше и добри неща, но когато резултатът е такъв, няма как да съм доволен", заяви пред Gong.bg старши треньорът на Лукойл Академик Йовица Арсич след отпадането на тима от турнира Еврочалъндж. Лукойл победи румънския Енергия Ровинари с 97:74 точки в последншя си мач от групата, но това бе едва втори успех на отбора от 6 мача.

"Имаше напрежение, защото направихме две загуби. Видяхте, другите два мача тук ги загубихме в последните секунди. По принцип не играем на домашен терен. Миналият път имаше повече естонци в залата, а сега имаше повече румънци. Не е нормално да се играе в такава атмосфера", коментира още Арсич.
На въпрос за оценката за представянето на тима, треньорът заяви:

"Каква оценка... Огромна загуба за младите състезатели, които няма да играят поне още 6 мача в Еврочалъндж. Ако бяхме в същия състав малко по-рано, ако бяхме по-готови и с малко по-добър скаутинг за първия мач, всичко щеше да е по-разлчно. Този отбор можеше да изиграе напролет още по-силни мачове, защото има какво да се изисква от младите момчета специално. Те напредват, но не достатъчно бързо, за да донесат успеха и сега в Еврочалъндж. Зависи от гледната точка на този, който мисли за бъдещето на отбора и на българския баскетбол. Със сигурност има и добри неща. Като се гледа резултата обаче няма как да съм доволен и няма никакви оправдания. Като играеш, играеш да победиш, а ние не успяхме."

"Не сме обсъждали промени. Поне аз не мисля по този въпрос. За мен най-важното е да играем добър баскетбол в събота с Балкан, да направим един добър, резултатен мач, защото според мен и двата отбора играят по-добре от началото на сезона. След Коледа ще мислим за другите неща", завърши Арсич.