Ветеранът Олексей Печеров, играл и в НБА, и гигантите Вячеслав Кравцов и Кирило Фесенко са звездите в състава на Украйна в квалификациите за Евро 2017 по баскетбол за мъже.

Бившата съветска република е съперник на България, заедно с тимовете на Косово и Словения.

В групата, която стартира подготовка са още Клим Артамонов, Вячеслав Бобров, Володимир Кониев, Максим Корниенко, Павло Крутос, Андрий Лебединцев, Денис Лукашов, Олександър Липовий, Олександър Мишула, Руслан Отерченко, Вячеслав Петров, Артьом Пустовий, Максим Пустозвонов, Олександър Рябчук, Максим Сандул, Станислав Тимофейенко.
Фесенко беше най-добрият борец в състава на Украйна миналия септември в Евробаскет 2015. Кравцов пък беше номер 1 по чадъри на Евробаскет 2013, когато тимът се класира на седми място.

От отбора, воден от Йевген Мурзин, ще отсъстват стрелецът Серхий Гладир, центърът Ихор Зайцев и Дмитро Глебов. На тяхно място бяха повикани Андрий Лебединцев, Олександър Рябчук и Станислав Тимофейенко. Треньорът няма да може да разчита и на Олексий Лен, Джоел Боломбой и Джеръм Рандъл. Възможно е към тима да се присъединят звездите на тима до 20 години - Святослав Михайлюк и Олександър Кобетс.

На 30 юли украинците ще играят контрола срещу Германия. /БТА