Спортната зала Стара Загора (бившето ДЗУ) „ще светне” с ново осветление, благодарение на съдействието на кмета на града Живко Тодоров. От няколко години насам слабото осветление в залата пречи за нормалното провеждане на спортните мероприятия, които се провеждат там.

Лошото осветление бе описано и от дежурните делегати, присъстващи на домакинските двубои на Берое от Националната баскетболна лига.

От Баскетболната федерацията дори заплашиха, че „зелено-белите” ще трябва да играят своите домакинства извън Стара Загора.

За пореден път обаче зад баскетболния клуб и спортната общественост застана кметът Живко Тодоров. Градоначалникът, който е с основна роля за развитието на баскетбола в Стара Загора понастоящем, обеща, че старото и амортизирано осветление в залата ще бъде заменено с ново такова. До следващия домакински мач на БК Берое следващия петък, осветлението в залата ще бъде готово, потвърди Живко Тодоров.

В следващото си домакинство отборът на БК Берое ще посрещне отбора на Спартак Плевен на свой терен – общинската спортна зала „Стара Загора“.