Ден преди ключовия сблъсък от VIII-ия кръг в НБЛ между тимовете на Берое и Левски пред beroebasket.com застана гардът на „зелено-белите” Венцислав Петков. Състезателят се присъедини към старозагорци през миналия сезон, идвайки именно от отбора на Левски. Ето какво сподели Петков пред клубния сайт:

– В сряда ви предстои изключително сериозно изпитание – двубой с шампиона на България Левски София? Какви са очакванията ти за тази среща?
– Да със сигурност ще бъде тежък мач! Те са доста добър отбор, съставен предимно от български играчи. Очаквам да се получи един оспорван двубой, а от наша страна да покажем добра и колективна игра, което да ни помогне да излезем и крайни победители.

– В момента и двата тима изпитват трудности. В отбора на Берое има кадрови проблеми свързани най-вече с отсъствието на Тихомир Желев, докато при Левски проблемът е свързан с финансирането на клуба. Според теб това ще се отрази ли сериозно на качеството на двубоя?
– Не мисля, че това ще окаже особено влияние върху играта на двата отбора. На нас определено ще ни липсва Тихомир Желев, но контузиите са част от спорта и то най-неприятната. Що се отнася до Левски, надявам се съвсем скоро да намерят спонсор, който да им помогне, защото такъв голям клуб трябва да го има.

– През миналия сезон ти дойде в Берое именно от Левски – ще има ли сантимент от твоя страна към бившия ти отбор в сряда вечер?

– Не мисля – все пак мина доста време, откакто напуснах Левски. Разбира се обаче винаги тръпката да се изправиш срещу бившия ти отбор е малко по-специална.

– До момента в лигата ставаме свидетели на доста равностойни двубои, в които крайният победител се решава буквално в последните секунди. Смяташ, че тази година шампионатът е по-добър от предходния?
– Не мога да кажа дали е по-силен от миналата година, но със сигурност е далеч по-оспорван. Има интересни и завързани мачове, което със сигурност се харесва на баскетболните фенове.

– От началото на кампанията Берое записа 3 победи и 3 загуби – как оценяваш представяне на отбора до момента?
– Засега вървим добре, но мисля, че имаме още доста какво да покажем като отбор, както и да подобрим класирането си в момента. Вярвам, че се с помощта на нашите феновете можем да постигнем добър резултат дори и срещу шампиона. Всички в отбора се надяваме залата да е пълна срещу Левски, защото подкрепата на публиката ни е нужна.

Двубоят между Берое и Левски е тази сряда (3 декември) от 19:00 часа в общинската зала „Стара Загора“.