Управителният съвет на БФБаскетбол утвърди календара на А група мъже. 11-те участващи отбора бяха разделени на две групи. В група А са: Академик - Благоевград; Левски 2014 - 2; Видабаскет; Академик София и Рилски спортист-2. 

В група Б са Академик Варна, Икономически университет Варна, Чавдар Троян, Дунав Русе и Шумен. Първенството започва на 18 октомври. 

Първият етап е на разменено гостуване в групите и продължава до 10 януари. На 13 и 17 януари третите и четвъртите отбори от двете групи ще играят на разменено гостуване, като домакини на втората среща са класиралите се на трето място отбори. 

Победителите от тези срещи попадат в първа група /шест отбора/, а загубилите - във втора група /пет отбора/. Вторият етап също е на разменено гостуване между отборите в двете нови групи. Шампионатът ще продължи до 3 април.

УС прие и предложените промени в Дисциплинарния правилник, съобразени с това, че ДП за жени преминава под компетентността на ДП и ДК.

Управата прие промени и в нормативните документи на НБЛ във връзка със съдийското обслужване по предложение на Председателя на НБЛ. 

УС утвърди Дисциплинарно Административен Съвет в състав: Иван Евстатиев - Председател; Любомир Амиорков - Член. Третият член на ДАС трябва да бъде с юридическо образование ще бъде предложен и утвърден на следващото заседание на УС.

Глоби и имуществени санкции с фиксиран размер и за нарушения, описани в доклада на дежурния представител се налагат от Председателя на ДАС без събиране на комисията.
Бяха приети и следните промени на ДАП на НБЛ:

1. Чл. 40 т.15 на ДАП на НБЛ приема следната редакция: "Необезпечени условия за водене на компютърна статистика на живо съгласно техническите параметри и изисквания и изпращане на данните за статистиката по електронната поща след повече от един час след края на срещата".

2. Нова точка 44 в Чл.40 на ДАП както следва: За отсъствие на упълномощен представител на клуб, член на НБЛ на Общо събрание на НБЛ - глоба 250 лева.