Старши треньорът на баскетболния Левски Константин Папазов заяви в ефира на Дарик радио и Спортно шоу Гонг, че е очаквал мачът с Партизан за Адриатическата лига да се превърне в миникопие на вековния син юбилей.

Това обясни специалистът по повод неприятните сцени, разиграли се по време на въпросната среща, както и последвалата санкция на от 5000 евро и два мача без публика Цибона и Цървена звезда.

„Какво става, като тръгне на лошо, става все по-лошо. За жалост, бяхме в очакване на голям празник, който трая само 10 минути. Не мога да повярвам още, че това се случи. Аз винаги съм търсил причината и грешката в нас. Сигурно ние сме най-виновни, но повярвайте ми, че аз през цялото време си мислех, че това ще бъде миникопие на юбилея. Ние мислехме, че това ще бъде добра реклама за Левски в този тежък момент“, започна Тити

„Аз не мога да спра футболните фенове да дойдат. Истината e, че когато явно дойдат успехите, самото предизвикателство ги кара да идват. Едно шалче не мога да си представя, че може да е дразнител“, допълни още Папазов.

„Полицията е скъпо. Те бяха отвън до вратата. Имахме уговорка, ако стане нещо, да влязат. Аз не знам обаче дали при такова поведение на феновете дали и полицията може да помогне“.

„Има си правила и те са конкретно описани. Тази глоба е тежка за нас. В такъв момент сме. Ние ще се борим да върнем хората, които обичат баскетбола“, допълни Тити.

„Факт е, че има много млади, които действат по този начин като тези в залата. Това е най-страшното. Мисля, че трябва да се обърнем към европейските практики. Кучето скача според тоягата. Англичаните се справиха. Убеден съм, че онзи ден имаше много добронамерени хора. Не съм се молил на никого. Истинските фенове като че ли са уплашени от това, което става“.

„Най-голямото наказание e, че в останалите два мача няма да имаме публика. Искам хората, които обичат Левски, да се обединят. Смисълът на спорта е да отидеш и да подкрепяш отбора си, да има празник. Започна като празник и завърши като...Пак казвам представях си малко копие на юбилея. Без причина за агресия. Ние трябва да решим проблемa генерално. Това трябва да се реши. Истинските сини фенове трябва да решат това“, завърши Константин Папазов.