Баскетболният отбор на Берое ще се изправи срещу вицешампиона на България – Лукойл Академик довечера от 18 часа в мач от VI-ия кръг в НБЛ. Преди срещата в щаба на Берое имат сериозни проблеми с окомплектоването на състава.

Предстоящият двубой с Лукойл със сигурност пропуска центърът на беройци Джейсън Чийзмън, който продължава да лекува травма.

Другата лоша новина за тима ще бъде отсъствието на един основните играчи в тима – Тихомир Желев.

Поради продължаващите проблеми с ахилеса, през следващата седмица, баскетболистът ще се подложи на операция, която ще го извади от игра за близо два месеца. С проблеми преди днешната среща бе и Ростислав Алексов, който изкара вирусно заболяване и не успя да тренира пълноценно. Все пак той ще бъде на линия срещу Лукойл.

Добрата новина за щаба на Любомир Минчев пък е възможността да използва новото попълнение в тима – Велислав Гълъбов, който се очаква да дебютира днес с екипа на Берое.

Въпреки многото проблеми в щаба на „зелено-белите”, днешният мач се очертава като един от най-интересните в кръга. До момента Лукойл е единственият отбор в лигата, който е непобеден, след като „студентите” стартираха с 4 поредни победи. От другата страна старозагорци също започнаха страхотно сезона, като в изиграните си 5 двубоя записаха 3 успеха и 2 две поражения. В класирането Лукойл заемат втората позиция, докато „зелено-белите” са трети.