Лукойл Академик започна с победа квалификациите в Шампионската лига, след 75:72 срещу румънския Орадеа. Българският отбор обаче не успя да вземе почти никаква преднина, за реванша в северната ни съседка на 6 октомври.

За тима на Орадеа главно действащо лице бе бившият играч на Лукойл Бранко Миркович, също така и български национал, а за гостите игра и прекаралият сезон в Рилски спортист Шон Барнет.

Мачът на два пъти бе забавен заради технически проблеми, но все пак се игра. Двубоят вървеше много равностойно от първата минута, и почти през цялото първо полувреме Лукойл водеше играта.

Домакините обаче не успяха да вземат никакъв аванс, и непрекъснато бяха настигани в резултата. По-добрата борба на румънския тим им даде предимство в края на първото полувреме, когато след куп пропуски на Лукойл, Орадеа поведе с 38:34.

Третата част започна с гонитба и Лукойл успя да поведе три минути преди края й с 52:49, но бърза тройка върна равенството. След това Орадеа пак обърна и продължи да води, макар и с минимален аванс.

В средата на последния период, тройка на Филип Виденов и пробуждане на Стив Зак доведоха до нов обрат, вече в полза на Лукойл, и българският състав водеше в резултата до края, но така и не успя да дръпне. В крайна сметка "студентите" се поздравиха с първа победа за сезона, със 75:72.