Помощник-треньорът на баскетболния Левски Тони Дечев сподели след първата проверка на тима за сезона срещу румънския Питещи, че все още ситуацията в клуба е несигурна.

„Труден мач. Това ни е първата контрола. Много трудно първо полувреме изиграхме, но това е нормално, защото отборът е сглобяван в последния момент. Не сме свършили всички, което трябва да свършим все още. Във второто полувреме желанието и агресията беше по-различна. Брандън Хийт трябва да мине през известен период, в който да работи за кардио и сила. Той пристигна преди ден и половина. Имаме три дни до следващата контрола и може би ще вземе участие”, сподели Тони Дечев. Той води отбора в отсътвието на старши треньора Тити Папазов, който участва в телевизионно предаване.

„Докато не излезе Тити от предаването, в което участва, такива решения в момента не могат да се вземат. Той е влязал там с някаква кауза, ще видим, доколко ще може да я изпълни. Ако намерим дотатъчно финанси, тогава ще мислим. Отборът работи добре. Слушат ме момчетата, уважават ме и аз тях, така че това, че Тити го няма не пречи на работата”, коментира още Дечев.

„Ще ми се да не бързаме още с оценките, защото не знае какво ще се случи утре. Караме я мач за мач и ден да ден. Това ще е различното, защото не можем в началото на годината да поставим конкретна цел. Но ние винаги ще играем да победа и първо място. На 19-и септември имаме контрола с Константин от Ниш. На 22-и имаме контрола с македонски тим, на 25-и ще гостуват Прищина и на 27-и е последната ни контрола с Ямбол”, заяви Тони Дечев и добави:

„На много от момчетата не е ясна ситуацията, не е само Станимир Маринов. В момента доста неща очаквам още да се случат в клуба. Има много неясноти и ще се решават в движение. В момента е сигурно, че тук са момчета, които искат да играят в Левски. Това е най-важното.”