Председателят на Черно море Порт Варна Симеон Варчев сподели своите очаквания от започващото през уикенда първенство в Националната баскетболна лига на България.

Черно море стартира с Берое в Стара Загора, на 11 октомври от 18 часа.

"Подготовката мина добре, според мен. Два месеца. Беше направена добра селекция, отборът ще има различно лице, в сравнение с миналата година, така се стекоха обстоятелствата. Благодарение на Данаил Папазов, който ни помага изключително много, ни помогна да направим и допълнителна селекция. Включването на Лени и Аврамов прави отбора по-хомогенен, предлага повече възможности за треньора, тъй като има различни видове играчи. Надявам се, че Денислав Коцев ще го използва," заяви Варчев за Морки Гонг.

Конкуренцията? "Тази година първенството ще е не по-малко интересно. Най съм впечатлен от селекцията на Рилски спортист. Балкан също направи хубава селекция, Левски, независимо от финансовата криза има добър отбор. Лукойл е в изчаквателна позиция, и гледа другите какво ще направят, но те имат финансите, да си позволят в последния момент да направят друга селекция, ако видят, че тази не е толкова качествена. Ямбол е традиционно труден и тежък съперник. С Берое в Стара Загора винаги играем тежко, и затова сме под напрежение. Не можем да започнем със загуба. Можем, но не бива. Първенството ще е интересно, и ние сме си поставили високи цели."

За лидерите на отбора - Божидар Аврамов и Асен Великов - "Лидерството е нещо, по което треньорът не може нищо да направи. Лидерът се ражда, или изгражда. Миналата година бяха Асен и Пупович, тази ще са Асен и Божо. Така че нищо лошо, ще бъде добре за отбора."

Проблеми в подкошието или няма поводи за притеснение?! "Не мисля, че има повод за притеснение. Имаме сръбски център, американецът също е в добро състояние, той е с много лека конструкция, а играе в подкошието. Ще ми е интересно как ще го пазят другите."

Защо Черно море отново се обърна към американски състезатели? "С американците се работи трудно, беше ми дошло до гуша от тях. Те идват във Варна да си живеят живота. Но сега си променихме решението, защото на пазара нямаше добър сръбски състезател. А това момче е с отлични показатели от Гърция миналата година, и понеже е нетипичен център като физика, се надявам да представлява интерес. Той е много атрактивен. Все ми се струва, че ако скочи, ще пипне горния ръб на таблото. Казах му, че няма да се церемоня изобщо, и ако има проблем, билетът за Америка вече му е взет. С поведението си до момента не ми дава поводи да се притеснявам, да смятам лоши неща за него. Надявам се да направи добър сезон в Черно море."