Старши треньорът на Рилски спортист Росен Барчовски сподели, че вижда ясно мястото на отбора му в тройката на Националната баскетболна лига през новия сезон.

Рилецо отново ще е домакин на силен приятелски турнир, като на 26 и 27 септември ще приеме Лукойл Академик, МЗТ Скопие и КАОД Драма.

"Поне на хартия наистина ни очаква силен турнир, имената на отборите са такива. Винаги съм обичал в подготовката да се играе със силни отбори, без значение дали печелим или губим, анализите са много ценни, затова исках максимален брой такива мачове. Надявам се да се представим добре, да подгреем публиката, ще стане едно добро състояние," заяви Барчовски за надпреварата.

Доволен ли е от селекцията? "Имам забележки, имам тревоги за някои неща, но това, което до момента показваме, е оптимистично." Барчовски призна, че стилът на игра на тима му вероятно ще бъде по-различен от досегашния, с привличането на тежък център в лицето на Иън Чайлс. Той сподели, че е доволен от новите попълнения, включително и Чайлс, и само лека травма в ахилеса измъчва все още гарда Джулиън Норфлийт.

Рилски се завръща и в Балканската лига. "Традиционно се представяме добре в Балканската лига, мачовете са много повече, държи отбора в ритъм, публиката - в интерес. А и състезанието набира скорост. За мен като треньор е добро," каза по темата Барчовски. "На 14-ти играем първата среща от Балканската лига, а сега нямаме мач за първенство преди това, затова не е добър вариант, че не сме 10 отбора в първенството."

"Не бях доволен от мястото в първенството миналата година, Купата съм доволен, Еврочалъндж - средна оценка. Аз като треньор си поставям винаги по-високи цели. Въпросът е да мога да предам мотивацията на играчите," каза той за амбициите този сезон, а на въпрос, вижда ли Рилски в Топ 3 на НБЛ този сезон, бе категоричен: "Абсолютно виждам, ясно го виждам."