Военноморското училище Варна е най-новият тим в мъжката А група. Бившият играч Борис Стоянов е треньор на отбора, който ще бъде съставен изключително от млади момчета. В него ще участват юноши от школата на Академик Варна, а в тима ще бъдат и продуктите на Черно море - Симеон Михайлов, Желеслав Ненков и Йордан Гаврилов.

"Идеята е, че тези момчета трябва да имат мачове на високо ниво, за да израстват. Може да ни пердашат много, но това е необходимо," заяви пред Морски Гонг той Борис Стоянов.

"Има нужда от някой по-опитен играч, защото в тежките мачове, особено при гостуванията, има нужда някои да ги окуражи и поведе. Най-опитният е Крум Велев, имам много добри отзиви за него."

"Ще търсим динамична игра. Всички знаем каква е основната разлика между българския баскетбол и европейския - много висока скорост, много агресивна защита. Към това ще се стремим. Вярвам, че тези момчета са достатъчно добри баскетболисти, въпросът е да свикнат да го показват във всеки мач, за 40 минути."

"Тренираме в зала "Спартак", мачовете ще играем в зала "Христо Борисов". Благодарен съм на ръководството, на всички, които помагат според силите и възможностите си. Срещам много подкрепа и от родителите на децата. Идеята е тези деца да получават шанс за изява на високо ниво. Благодарен съм на родителите, че не спират децата си да играят баскетбол."