„Продължително време се борихме. Благодарение на положителното отношение на г-жа Фандъкова се получи добър резултат. Знаем, че залите в София са малко. Идеята е да имаме място, където подрастващите да играят, а дори, ако трябва и европейско първенство може да се проведе. В общи линии едно добро намерение се изпълни, а сега остава по-трудната част да направим залата такава, каквато ни се иска“, сподели пред Гонг президентът на българската федерация по баскетбол Георги Глушков по повод факта, че ще зала „Триадица“ ще бъде получена за ползване.

„Ще търсим варианти и имаме идеи какво да направим със залата. За първия етап на обновяването имаме идеи. За втория етап вече трябва да се търси подкрепа. Най-спешната нужда е да се погледне покрива, защото в последния един месец всички зали, в които влязох и заваля дъжд, протекоха. Така, че това трябва спешно да се оправи. Следват игрището, нови кошове, нови електронни табла. Смятаме така да направим нещата, че залата да не бъде затваряна за ремонт“, заяви още Глушков и продължи:

„Има доста неща, за които ръководителите на клубовете трябва да кажат какво искат и как да подобрим. Ще искам отговори на някои въпроси. Трябва да решим какво да направим, за да станат нещата по-добри. Мисля да засегна днес и въпроса за чужденците.“