Черно море отстъпи във втората си контрола срещу силния румънски Крайова днес със 78-94. Съперникът на варненци е в Топ 4 на Румъния, като има 6-има чужденци ( 5-има сърби и един американец). В отделните четвъртини резултатът се движеше така: 22-23, 21-20, 20-26, 15-25.

Черно море порт Варна започна в състав: Великов 18, Влахович 9, Цонков 2, Йевджич 7, Андреевич 6 точки и 13 борби (Алексиев, Стоянов 19, Славейков 12, Вутев 5 )

За гостите най-резултатен бе Кристанович с 23 точки, Бюро добави 20, а Отович се отчете с 15.

„Моряците” пътуват на 27-и за Белград, където им предстоят 3 нови проверки. Тогава към тима ще се присъедини американският център Даниел Лени МакКартър, който след като мине медицински прегледи, ще подпише договор с варненци.

Старши треньорът на Черно море Денислав Коцев сподели за Гонг след проверката с Крайова: "Аз мисля, че Крайова е много класен отбор, и днес показа истинското си лице, а ние не показахме нашата. Редуваме силни и слаби игри, което е нормално за този етап на подготовката. Трябва да наблягаме на защитата."

За очакваното ново попълнение, Коцев заяви: "Даниел Лени е на 27 години, играл е в Аполон Патрас, преди това в Израел и Лигата за развитие в НБА. Надявам се да ни пасне на играта. Той е отборен играч, не стреля много, но пази добре, атлетичен е, свикнал е на европейски баскетбол, надявам се да се приспособи бързо към нас."