По-добро представяне от това през миналата година в Националната баскетболна лига ще се опитат да постигнат баскетболистите на Берое. Новият сезон стартира в събота, а в първия мач старозагорци са домакин на Балкан (Ботевград). Срещата е от 18,00 часа в общинска спортна зала „Стара Загора”.

„Когато дойдох преди 2,5 години отборът беше в тежко състояние. Миналата година направихме най-добрия си сезон в лигата, но това се дължи в голяма степен на това, че до този момент не е имало добри резултати. Но като цяло не мога да бъда толкова доволен от този резултат. Тази година ще участваме и на международно ниво. Но това нещо не е благодарение не е само на моята работа. То е заслуга на човека до мен – Васил Кифев и на ръководството на община Стара Загора”, заяви в началото Любо Минчев.

Той бе категоричен, че през този сезон Берое разполага с по-добър състав. „Да, нямаме играч, който да изпъква като индивидуалност, но като отбор смятам, че сме по-добре. Подготовката мина добре. С изключение на Тенчо Тенчев всички останали бяха здрави и тренираха добре. Но трябва и да предупредя – не бива да имаме някакви свръхочаквания. Да, отбора е по-добър, но в сравнение с последните две години”.

Наставникът коментира и първите двубои на тима от Националната баскетболна лига и Балканската лига. „Програмата ни в началото е изключително тежка. Срещаме силни съперници, имаме и тежки пътувания. Не се оплаквам, такъв ни е бил късмета. Това, че тази година успяхме да съберем отбора навреме и да започнем всички заедно е една предпоставка за едно по-добро представяне. В хода на подготовката показахме различни лица. Но когато отбора е максимално концентриран играе силно и добре срещу силни отбори. А и побеждава. Така, че тежката програма е и минус, и в плюс”.

Президентът на клуба Васил Кифев бе категоричен, че конкретни цели пред отбора не са поставяни. „Не сме фиксирали конкретна цел, гледаме глобално на нещата. Най-хубавото в нашия случай е, че успяваме да се развиваме. И от тази гледна точка смятаме, че това представяне миналата година трябва да бъде прескочено. Нашата цел е да направим нещо повече от постигнатото от миналия сезон”, коментира той.