Левски победи румънския Питещи със 76:72 след продължение, в първата си контрола преди сезона.

"Сините" бяха разтърсени от финансови проблеми след фантастичния минал сезон, но въпреки че до последно събираше състав, започна с настроение.

Брандън Хийт не взе участие в двубоя, след като пристигна през уикенда в България, и все още не се намира в добро функционално състояние.

Той обаче ще е на линия за срещата с Константин Ниш в петък, отново в зала "Универсиада", от 17.00 часа - втората контрола за Левски.

Отборът на Питещи вече е с доста по-сериозна подготовка от "сините", и това си пролича в началото на двубоя. Румънците обаче изиграха и доста контроли в последните дни, включително и в понеделник, срещу Рилски спортист, и това се отрази на формата им в края на мача.

На почивката Левски изоставаше с 12 точки - 33:45, но скъси наполовина дистанцията в третата четвърт, а в последната изравни резултата, удържайки съперника само до три точки в рамките на пет минути.

В редовното време двубоят завърши 68:68, след като и двата отбора не успяха да се възползват от шанса да спечелят.

Павлин Иванов не се бе разписвал през второто полувреме, но вкара две тройки в продължението, а гостите отново не успяха да реализират в продължение на доста време от добавените пет минути.

Това бе достатъчно за победата, макар и само за самочувствие при "сините", които са в сериозно подмладен състав.

Левски има две седмици до първия си официален мач - гостуването на Цървена звезда в Белград.

Най-резултатен за победителите беше Павел Иванов с 14 точки, по 10 отбелязаха Милян Пупович и Павлин Иванов. Станимир Маринов също бе много полезен като отбеляза 9 точки, овладя 6 борби и подаде 5 асистенции.

За гостите с най-много 21 точки завърши Марко Шутало.

Левски стартира с победа

източник: Sportsimages.bg