Капитанът на Балкан Ботевград Павел Маринов прие предизвикателството да се залее със студена кофа вода и стана част от кампанията  Ice Bucket Challenge, но в подкрепа на пострадалите от наводненията в България. Маринов, който бе предизвикан от Иван Лилов и Мартин Маринов, се поля със студена кофа, докато е в Холандия за мача на националния тази вечер.

След като прие поканата, Маринов реши да предизвика боса на баскетболната федерация Георги Глушков да поеме щафетата. Покана получи и Божидар Аврамов.

 

Същевременно Иван Лилов и Мартин Маринов се покриха малко по-рано с лед. Двамата се обявиха в помощ на кампанията за набиране на средства за пострадалите от наводненията през изминалите седмици в Бяла Слатина, Добрич, Варна и Враниловци. Останалите номинации на двамата смелчаги бяха Александър Тодоров от Балкан и изпълнителния директор на тима от Ботевград Петър Стефанов.

За разлика от Павел Маринов обаче другите двама все още не са дали индикации, че ще изпълнят предизвикателството. Те имат на разположение 24 часа или ще трябва да преведат на БЧК поне 100 лева.

Иван Лилов прие като своя лична кауза събирането на средства за пострадалите от сполетелите страната природни стихии. Още по време на сватбата си, той и съпругата му помолиха гостите си да направят дарение за потърпевшите, което бе символичен подарък за радостния им ден.

Припомняме, че двама от младите ни баскетболисти Алекс Симеонов и Иван Мирчев също се обляха с арктически студена вода.