Иван Ценов бе избран за изпълнителен вицепрезидент на българската федерация по баскетбол, след като новият Управителен съвет на централата се събра на първо заседание днес. Той бе утвърден от Общото събрание на федерацията на 2 септември, а в края на миналата седмица бе утвърден и от съда.

По точка 1 от Дневния ред новата управа гласува единодушно промяната в структурата на секретариата на БФБаскетбол и прие новите функции на служителите. Така официално за Изпълнителен вицепрезидент на БФБаскетбол бе утвърден Иван Ценов, Генерален мениджър на федерацията става Елеонора Рангелова, Мениджър Национални отбори и състезания е Христо Христов, Методист ще е Петър Клечков, а Мениджър 3x3 и А групи за подрастващи – Марио Андреев.

В новата структура бе създадена и позиция за един служител, който ще се грижи за по-добрата комуникация на федерацията с клубовете и медиите.

По точка 2 от Дневния ред УС утвърди предложените системи и календар на Националната баскетболна лига. Прието бе да се разреши размяната на домакинство при искане на клуб, участник в европейските клубни турнир, със съгласие на противника му в НБЛ. Такава размяна може да стане само докато баскетболният клуб все още участва в международното състезание.

13-те участници в първенството на А група, мъже, ще бъдат разделени на Източна и Западна група, а първият кръг ще е на 23 октомври. Нововъведение е и това, че от този сезон мачовете в А група мъже ще бъдат ръководени от трима рефери. 

Управителният съвет прие и редица промени в съдийските такси и таксите за секретарска маса в А-групите и Мача на Звездите и двубоя за Суперкупата.