Наставникът на вицешампиона на България Лукойл Академик Йовица Арсич сподели след края на турнира за Купата на Стара Загора, че е останал изненадан от качеството и оспорваността на двубоите в тази приятелска надпревара. “Студентите” спечелиха турнира, след като победиха и в трите си двубоя.

„Турнирът бе на много по-високо ниво от това, което очаквах. Изключително съм доволен, че изиграхме три интересни мача. Това, че спечелихме и трите срещи не означава обаче чак толкова много. Все още сме далече от това, което искам да виждам. Надявам се съвсем скоро да започнем да показваме по-добър баскетбол, като основната цел пред нас е отново да сме шампиони” , допълни Арсич

“Турнирът в Стара Загора беше доста силен. Възможностите на отборите бяха доста изравнени – видяхте,че и Лукойл победи трудно Ямбол. Мачовете бяха доста оспорвани, тук бяха събрани доста от най-добрите тимове в първенството. Смятам,че турнирът бе полезен за всички отбори и пак ще повторя бе на много високо ниво. Лично аз не помня да е имало преди толкова силен турнир в Стара Загора”, сподели впечатленията си от надпреварата за Купата на Стара Загора наставникът на Берое Любомир Минчев.

След като тимът на Рилски спортист записа поражение от Берое със 70:72 в последния двубой от турнира за Купата на Стара Загора, старши-треньорът на самоковци Росен Барчовски заяви, че всички двубои от надпреварата са били изключително оспорвани.

Наставникът на Тунджа Ямбол Юлиян Радионов също не скри задоволството си от качеството на турнира, организиран от БК Берое и Община Стара Загора. Ямболии завършиха надпреварата с една победа над Берое и две поражения от Рилски спортист и Лукойл Академик.