Капитанът на баскетболния Левски Павел Иванов заяви, че "сините" ще бъдат пределно мотивирани при дебюта си в Адриатическата лига. Както е известно, Левски се изправя срещу Цървена Звезда в петък, 3-и октомври.

“Не бих казал, че се чувствам по-специално от това, но отговорността е по-голяма. Старая се да съм малко по-спокоен и сдържан, за да изглеждам по-зрял на терена. Направихме доста добра подготовка преди началото на сезона. Започнаха със стадион и фитнес, а след това постепенно да навлизаме баскетболно. Целта ни беше да направим доста контроли, защото следващата седмица ни предстоят доста мачове за кратко време. Представихме се добре, имахме доста победи, но важно е от сега нататък”, заяви Павел Иванов.

В петък, 3 октомври, отборът на “сините” ще направи своя дебют в Адриатическата лига с мач срещу гранда Цървена Звезда. Ето как новият капитан на Левски Павел Иванов коментира шансовете на отбора преди срещата: 

“Наистина ще бъде много трудно. Отборът на Цървена Звезда има доста добър състав. Отиваме там и  играем. Имаме малко проблеми, но не мога да кажа какъв ще бъде развоят на срещата. Ще направим всичко възможно и ще бъдем пределно мотивирани. Това до една степен също може да бъде негативно, но според мен шансът да се докажеш е много голям и ще се стараем да направим най-доброто. Ще се опитаме да играем малко по-хазартно. Като цяло те имат доста по-добър състав. Ще тичаме повече на бързи атаки, ще търсим лесните кошове и ще стреляме повече, защото те имат доста високи играчи под кошаа, а пък каквото стане.”

През миналия сезон, в който Левски спечели златен требъл, 200-сантиметровото крило реализира средно по 11.8 точки, 3.5 борби и 2.5 асистенции на мач, а през лятото бе част и от мъжкия национален отбор.