Не намери ли 150 000 лв до Нова година, баскетболният Левски се закрива. Тити Папазов моли и проси без успех няколко месеца. Така ли ще стоим и ще гледаме съчувствено, но безучастно до края? Нали знаете, че веднъж разпадне ли се този отбор, връщането му в елита ще е след години… Ако изобщо има пак път нагоре.

Затова, без много приказки предлагам на всички сини фенове идея как да спасят отбора, донесъл три купи тази година.

Кратко и ясно, не по-късно от 15 януари Тити да организира спасително или прощално шоу в зала Арена Армеец. Условието - тя да се ползва безплатно. Папазов спешно да търси премиерът и спортният министър и да поиска от тях едно единствено нещо – залата за два часа безплатно! Поне това не могат да му откажат.

Левски, Лукойл Академик, баскетбол

източник: Георги Димитров/Gong.bg

Нататък - 12 000 или 15 000 /колкото е пълният капацитет/ билета по 10-15 лв ще стигнат. Напълнят ли левскарите трибуните до дупка - спасяват баскетболния Левски поне до лятото, осигуряват на Тити още време за действие. Оставят ли залата дори и наполовина празна – вече няма на кой да се сърдят.

Всичко или нищо за Тити! Той ще получи Красива смърт или Спасението като най-голямата награда от феновете. Не е ли като холивудски сценарий, писан специално за темперамента на Папазов…

Какво ще е шоуто? Елементарно, но готино. Баскетбол и футбол на малки вратички в две полувремена по 15 или 20 минути. В смесени отбори от футболисти и баскетболисти, за да е равностойно, нека поиграят благотворително и животоспасяващо сегашните момчета от баскета на Левски, ветерани от Насо Голомеев до Юм Уандие. Футболистите са на лагер в Сандански, но Гонзо винаги ще запали колата до София за една вечер. Ще дойдат Наско,  Борето, Йовов, Топчо, Кокала, Гибона, Иванков и други, които не са по лагери в чужбина…Ще играят баскет и футбол, ще си бият дузпи и ще хвърлят тройки.

Баскетболният Левски вдигна дългоочаквания трофей

източник: Gong.bg, Георги Димитров

Тити ще намери мажоретки, ще има няколко хубави песни и готово! Без бомбички и димки, само с песни! Толкова ли е сложно? Папазов и феновете направиха чудеса лятото, свършиха работата на Батков и целия футболен клуб, за да видим разкошния 100 годишен юбилей. Сега е време и Тити да получи заслужена подкрепа.

А тя е проста - пълна, наистина пълна зала с билети по 10 или 15 лв. И не по банкова сметка или със смс-и, стига просия. Това е Левски! И ако този Левски, тези левскари не пратят 15 000 свои представители, които ще гледат шоу, за да спасят отбора си – за какво изобщо говорим тогава?

Левски, Лукойл Академик, баскетбол

източник: Георги Димитров/Gong.bg

Ако Тити приеме тази идея трябва да уговори баскетболистите си да не напускат още половин месец, да стиснат зъби още малко. Тити ще трябва да поеме основната организация, за разгласата медиите едва ли ще откажат помощ. Папазов може да измисли и още куп шоу елементи в сценария, това му е стихията.

Какво пък – нима е лошо левскарите да покажат, че са силни, въпреки ужасния футболен сезон, въпреки заплахата от баскет фалит, въпреки всичко. Нали твърдим, че Левски е Идея, че за своите фенове е над всичко! Тогава? Стигаме сме гледали отстрани, време е за реална, за истинска помощ!

Ако се получи, това може да е само началото на подобни инициативи. Колко много отбори се гърчат в безпаричие, на спонсорите не им пука, на олигарсите също! Спортът е за публиката, само тя може да го спаси. Най-хубавата ни зала стои без спорт, тъмна и празна с месеци. Да я напълним!

източник: Gong.bg

източник: Gong.bg, Георги Димитров