Ръководството на Берое обяви следващите съперници на тима в подготвителните срещи. След като в сряда спечелиха срещу Академик Бултекс 99 Пловдив, днес старозагорци се изправят срещу вицешампиона от последния сезон в Националната баскетболна лига Балкан. Двубоят ще се играе от 18,00 часа в зала „Арена Ботевград”.

В събота Берое ще приеме тима на Рилски спортист. Срещата ще се играе в 18,00 часа в общинска спортна зала „Стара Загора”, а входът за зрители е свободен.

В края на следващата седмица пък Берое ще спази традицията и ще организира турнира за Наградата на Стара Загора. Участие в надпреварата ще вземат шампиона Лукойл Академик, носителят на купата Черно море и македонския Соколи. Турнирът ще се състои в петък и събота в спортна зала „Стара Загора”.

Целта на ръководството е играчите да влязат в състезателен ритъм преди началото на сезона на 10 октомври. През тази година Берое ще участва освен в първенството на НБЛ и в Балканската баскетболна лига като двубоите от двата турнира ще се играят в ритъм сряда-събота.