Баскетболният тим на Ямбол има ново попълнение. Това е 25-годишният американец Карун Джонсън. Тежкото крило е високо е 204 см. През лятото на 2013 г. Джонсън е включен в национален отбор на САЩ до 23 години, с който участва и печели силен турнир във Франция. В тази надпревара участват още седем младежки национални отбори от водещите баскетболни нации в Европа. След завръщането си в САЩ се включва в лагер от предсезонната подготовка на Лос Анджелис Лейкърс, пише yambolbasketball.com.

В първият си професионален сезон 2013-14 Карун Джонсън играе в елитното полско първенство за отбора на Котвица – Колобжег. В 15 мача с полския отбор той бележи по 11.7 точки и овладява 4.9 борби. Сезонът за него завършва в лигата за развитие на НБА. За отбора Санта Круз Уориърс играе в 7 мача, в които има по 5.6 точки и 2.3 борби.

През лятото Джонсън е участвал в подготвителни лагери на отборите от НБА Голдън Стейт Уориърс и Лос Анджелис Лейкърс.

Между играча и ямболския клуб има подписан договор, който предвижда и кратък пробен период. Ръководството на баскетболния Ямбол прави всичко възможно Карун Джонсън да бъде картотекиран и за вземе участие в мача срещу Черноморец в петък, 31 октомври от 18.00 часа.