Днес стартира шестото издание на международния турнир БУБА Къп, което тази година се провежда под егидата на ФИБА Европа. Три чужди и три български тима изиграха общо шест срещи през първия ден от надпреварата. Състезанието стартира с три сутрешни срещи, а следобяд преди дербито между БУБА баскетбол и Фока стана и офоциалното откриване на състезанието. Президентът на Българската Федерация по баскетбол Георги Глушков поздрави всички отбори и пожела успех на участниците в него.

Два чужди състава са с по две победи след първите два кръга от турнира. Фока от Крагуевац и Дан Дачиан от Букурещ записаха по два успеха и единствени нямат поражение до момента. Именно утре тези два отбора ще играят следобяд от 16.00 часа в мач помежду си, който на практика ще определи и победителят в състезанието. Фока се наложи първо над Ангели от Македония със 67:42, а следобяд дръпна на БУБА и успя да устиска победата с 70:61. Дан Дачиян разгроми и двата си съперника с огромни разлики - Левски с 84-32 и Ангели с 69:38. 

БУБА баскетбол стартира успешно и в първата среща бе убедителен срещу ЦСКА - 69-48. Следобяд обаче момчетата на Емилия Кръстева започнаха не много добре, накрая се хвърлиха на щурм, но силите им стигнаха до почетна загуба - 61-70.

Първият ден беляза и друго българско дерби - това между ЦСКА и Левски. "Червените" имаха аванс от цели 18 точки след три части, но "сините" се върнаха в последната десетка и дори успяха да поведат, но все пак накрая ЦСКА спечели с 55:53.

Утре срещите продължават с пълна сила. Ще се играят нови шест срещи, а първата е в 9 сутринта между отборите на Фока Крагуевац и ЦСКА. Левски и БУБА баскетбол пък затварят програмата за деня с мач от 17.45 ч.