Осмото издание на Буба Къп - международния баскетболен турнир по баскетбол за момчета до 12-годишна възраст, ще се проведе от 9 до 11 септември в зала „Румен Пейчев“ на стадион „Българска Армия“. В турнира ще участват момчета, родени след 1 януари 2004 година. Миналата година турнирът отчете голям зрителски интерес, а всички срещи бяха много интересни и оспорвани.

Участие в настоящата надпревара ще вземат четири отбора от различни държави. От българска страна домакин на надпреварата е БК Буба Баскет. Компания ще му правят шампионът на Македония на тази възраст, който е и победител в миналогодишното издание на Буба Къп - МЗТ Скопие, румънският Дан Дачиан, както и традиционният участник ФОКА Крагуевац от Сърбия. Сръбският тим не е пропускал издание на Буба Къп от 2011-та година насам. 

ФИБА Европа за четвърта поредна година включи международния турнир Буба Къп в календара си. За осмото издание на форума от централата на европейския баскетбол отново ще бъде изпратен трофей за победителя, както и подаръци за всички участници. Буба Къп е едно от десетте състезания за деца под 14 години в Европа, които са признати от експертите на ФИБА.  

Буба Къп 2016 ще се проведе благодарение на дългогодишния благодетел на този турнир и член на УС на БК Буба Баскетбол - Емануил Божков. За това издание организаторите получиха и подкрепа от Столична община чрез програмата „София - столица на спорта 2018 година“. Домакините са предвидили подаръци за всички участници, както и интересни гости за откриването и закриването на турнира.  

Програма:
09.09.  
17:00 Буба Баскет - МЗТ Скопие  
18:30 Официално откриване  
19:00 СК Фока Крагуевац - Дан Дачиан Букурещ  
10.09. 
17:00 Буба Баскет - Дан Дачиан  
19:00 МЗТ Скопие - СК Фока Крагуевац  
11.09.  
09:00 Дан Дачиан - МЗТ Скопие  
11:00 Буба Баскет - СК Фока Крагуевац 
12:45 Официално закриване и награждаване