Петър Георгиев е новият председател на Борда на НБЛ. Президентът на Рилски спортист сменя на ръководния пост подалия оставка в края на миналия сезон Иван Ценов. Новината съобщи шефът на федерацията Георги Глушков по време на церемонията в зала "Триадица", която по-рано днес мина в ръцете на централата. Съоръжението се предоставя без пари на БФБ за срок от 10 години.

Снощи в Правец клубовете на НБЛ проведоха работна вечеря. На нея Петър Георгиев е бил избран единодушно за шеф на Лигата. Той ще остане на позицията за срок от година като занапред този пост ще бъде именно за такъв срок, а след Георгиев ще застъпи друг негов колега от баскетболните среди.

„Ще има лига в същия формат. Имаше предложение лигата да се провежда под друга форма, но има противоречие със закона за спорта. Вчера избраха председател на борда на лигата, в който са всички клубове, които участват. До 15-и август трябва да имаме заявки от всички с всички финансови параметри и неща, които трябва да направят. Единодушно за една година за председател на лигата беше избран Петър Георгиев”, сподели Глушков.

За броя на чужденците и обсъждането на тази тема, той добави, цитиран от Bball.bg: „Говорихме за чужденците, показах им една статистика. На този етап българите играят по 50% и повече в баскетболните мачове. Въпреки всичко има възможност за разговори на тази тема. Дори да има промени, може от петима да станат четирима.”