Берое победи гостуващия Черно море Порт Варна с 80:60 (7:16, 17:15, 30:15, 26:14) точки в последна среща от 23-ия кръг на Националната баскетболна лига за мъже. Възпитаниците на Любомир Минчев записаха пета поредна победа и делят второто място в класирането с тима на Балкан (Ботевград).

Двубоят обаче не започна добре за "зелено-белите", които след първата четвърт изоставаха със 7:16. Баскетболистите на Берое отбелязаха първите си точки едва в средата на частта, а докрая й само трима от играчите, които Минчев пусна в игра успяха да се разпишат.

Още в началото на втората част обаче Берое показа съвсем друго лице. Тройка на Тихомир Желев и две точки на Аштън Муур намалиха изоставането на тима. Въпреки това Черно море запази аванс от седем точки на полувремето - 31:24.

В първите минути след паузата Берое направи серия от 12:0 и играчите на тима поведоха с 36:31. До края домакините не изпуснаха инициативата и частта приключи при 54:46 в тяхна полза. Сред зрителите в залата беше и кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

В началото на последната част Берое записа серия от 16:4,за да поведе със 70:50 точки и да реши изхода на мача. 

Лошата новина за наставника на Берое Любомир Минчев дойде от проблемите на американското попълнение Остин Барнс. Баскетболистът почувства болки в коляното и се появи на терена съвсем за кратко в началото на двубоя. 

За Берое Станислав Ваклинов реализира 16 точки. Аштън Муур добави 14 точки и 5 борби, а с 11 точки завърши Мартин Раднев. За варненци се отличиха Симеон Илиев с 19 точки и 7 борби и Станислав Цонков с 13 точки./БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS