Берое записа четвъртата си победа от началото на сезона в НБЛ, след като се наложи с категоричното 101:69 при визитата си на Черноморец Бургас. Старозагорци изиграха много силен двубой, в който доминираха през всичките 40 минути. С успеха „зелено-белите” се изкачиха до петата позиция в класирането с актив от 4 победи и 4 загуби. Тимът на Черноморец пък остава осми с актив 1:7.

Играчите на Берое започнаха много концентрирано и още в самото начало успяха да дръпнат в резултата. Въпреки че домакините имаха превъзходство в борбите, до края на частта старозагорци не изпуснаха водачеството, оттегляйки се с 13 точки аванс при 27:14. „Зелено-белите” продължиха да доминират и през втората четвърт като на моменти разликата в резултата достигаше 18 точки. Беройци показаха сериозно разнообразие в атака, като всеки от влезлите в игра допринесе за точковия актив на тима. След силни финални минути на домакините авансът на Берое стана отново 13 точки – 50:37 в тяхна полза.

След почивката играчите на Любомир Минчев тотално съкрушиха съперника си с много вдъхновена игра като разликата достигна 27 точки. В края на частта тя бе 23 при 72:49 в полза на Берое.
С началото на последната четвърт „зелено-белите” постигнаха най-изразителната си преднина от 30 точки, като до края на мача на паркета имаше само един отбор.

От състава на Берое шестима баскетболисти завършиха с двуцифрен точков актив. С по 17 точки се отчетоха Мичъл Картър и Майк Блек, а с по 16 Диуейн Джаксън и Камен Атанасов. Джаксън добрави към своята статистика и 14 борби, 6 асистенции, 4 блока и 3 откраднати топки.

За домакините от Черноморец Илия Милутинович и Деян Белич завършиха с по 12 точки.

В следващия кръг Берое гостува във Варна на Черно море порт Варна в първи мач от второто завъртане в първенството. Двубоят с моряците е на 13 декември (събота) от 17:00 часа.