Отборът на Берое записа втора поредна победа от началото на 2016 г. В първа среща от 15-я кръг на Виваком Националната баскетболна лига старозагорци се наложиха с 84:63 над Спартак Плевен. За "зелено-белите" това е 10-и успех в шампионата.

Двата отбора предложиха динамичен и интересен двубой, в началото на който предимството бе за отбора на гостите. Домакините обаче бързо наваксаха пасива си от пет точки при 7:12 и обърнаха резултата в своя полза. Водени от американските си попълнения Еврик Гари и Аштън Муур „зелено-белите“ се оттеглиха на полувремето с четири точки аванс – 37:33.

В началото на третата част Берое записа серия от 12:6 и увеличи предимството си на 10 точки. В този момент дойде и едно от най-атрактивните изпълнения в двубоя. Старозагорци се пребориха за топката в подкошието и осъществиха бърза атака чрез Желев. Варненецът комбинира с Муур, който пък комбинира с Барнс отбелязъл поредните си две точки. Така резултатът бе увеличен на 54:39.

Гостите опитваха да наваксат пасива си основно със стрелба от далечно разстояние, но тя се оказа недостатъчно ефективна.

Четвъртата част бе белязана от доста силна игра за гостите, които определено вдигнаха оборотите. Александър Груев записа дабъл-дабъл,без обаче това да стигна на тима му за нещо повече. С блестящи изяви в защита и нападение Берое доведе резултата до 78:57, което позволи на наставника им Любо Минчев да пусне в игра и един от юношите Пресиян Петков.

Следващата седмица Берое подновява и участието си в Балканската лига. На 19 януари старозагорци гостуват на Сигал (Прищина).