Преди седмица проблемите с ахилеса принудиха един от ключовите играчи в състава на БК Берое – Тихомир Желев да се подложи на хирургическа интервенция. За съжаление това ще извади състезателя за дълго време от игрището. Желев сподели как се чувства след операцията и кога се очаква да се завърне в игра пред beroebasket.com.

– Преди седмица се подложи на операция – Как премина тя и как се чувстваш в момента?
– Операцията бе извършена от доц.Тони Георгиев и премина напълно успешно без никакви проблеми.

- Какво наложи да се стигне до тази интервенция?
– Физиологическата особеност в петната кост бе проблемът за ахилеса. Трябваше да се отстрани малка част от костта, която притискаше сухожилието и причиняваше възпалението и съответно болката. Тя изчезваше, когато почина няколко дни, но щом започнех натоварванията отново се появяваше. Решението за операцията дойде и поради това, че имаше вероятност да скъсам и това сухожилие.

– Оттук насетне как ще протече твоето възстановяване?
– В момента съм обездвижен до махането на конците, което ще е на 1-ви декември. Чак тогава лекарите ще ми кажат как по-точно трябва да премине възстановяването ми.

- Какви са предварителните прогнози за това кога можеш да се върнеш в игра?
– Още преди операцията ме информираха, че ще отнеме около 2 месеца. Така че това е срокът, за който би трябвало да се възстановя напълно.

– Последният ми въпрос е свързан с предстоящия двубой между Берое и шампиона Левски, който е на 3-ти декември в Стара Загора. Как оценяваш шансовете на тима в тази среща?
– Не съм присъствал на последните тренировки и не знам какво е настроението в отбора. Смятам обаче, че можем да ги победим и със сигурност в този мач ще се борим за успех.