Баскетболният Берое победи категорино в първата си контрола преди началото на сезона новака в НБЛ Академик Бултекс 99 ( Пловдив) с 81:57.

Старозагорският клуб беше доминиращ през цялата срещата и не позволи на съперника да стопи разликата. До почивката момчетата на Любо Минчев натрупаха комфортна преднина 44:24 и до края на срещата не изпуснаха инициативата, предават от щаба на Берое.

За старозагорци играха всички 12 състезатели, като старши треньорът даде възможност и на 15-годишния юноша на клуба Пресиан Петков да докаже уменията си. Единствено Тенчо Тенчев пропусна да вземе участие в срещата поради здравословни проблеми.

За Академик с 16 точки отлично се представи Динко Маршавелски, който се завърна в Пловдив, след като миналия сезон игра за Ямбол. Бачев и Михайлов също завършиха с двуцифрен точков актив, съответно с по 12 и 11 точки.

След като изиграните контролни срещи преди няколко дни между Лукойл – Левски и Левски – Балкан останаха затворени за зрители и медии, БК Берое реши да не следва този пример и зарадва множеството свои фенове с победа в първата си контрола.