Хуан Мануел Кореа, който пострада зловещо в инцидент, който отне живота на Антоан Юбер, е бил преместен в болница в Обединеното кралство, след като бе настанен в белгийския град Лиеж. 20-годишният американец премина през спешна операция в Белгия след трагичното състезание на Спа. Кореа счупи двата си крака и нарани гръбначния си стълб във фаталния инцидент във Формула 2.

Пилот от Формула 2 загина в брутална катастрофа

„Хуан Мануел Кореа е трансфериран днес в специална клиника за интензивно лечение, която е локализирана в Обединеното Кралство. Той ще продължи възстановителния си процес под наблюдението на специалисти и физиотерапевти. Хуан Мануел и неговото семейство искат да благодарят на лекарите в Лиеж за техните невероятни грижи и медицински способности в последните дни”, написаха в социалните мрежи от името на Кореа.

Юбер намери смъртта си в събота, след като бе ударен с 273,6 км/ч по време на състезанието във Формула 2. Французинът се удари в предпазните стени на „Червената вода”, след което бе отнесен от Кореа, когато се случи трагичния инцидент.