С двудневни тестове на британската писта "Снетертън" стартира тазгодишния шампионат на Формула 2. Българският пилот Пламен Кралев дебютира в организираните от FIA серии.

В 3 от провелите се 4 сесии в първия ден на тестовете Кралев успя да се движи на 17-а и 18-а позиция от 22-а пилоти на трасето и показа добра скорост. В 4-та сесия от деня Кралев получи повреда в двигателя, поради която максималната скорост на болида му е по-ниска. Очаква се дефектът да бъде отстранена през обедната почивка на втория тестов ден.

"Много съм щастлив, че участвам в шампионата Формула 2, който е единствен по рода си, създаден с цел да подготви максимално във всички аспекти пилоти за Формула 1", коментира Пламен Кралев.

За разлика от другите престижни шампионати с едноместни болиди, Формула 2 предоставя възможност на всеки пилот да навакса изоставането си като разполага с телеметричните данни на най-бързата обиколка, както и видео от нея. Задължение на пилотите е да попълват след всяка сесия пълна информация за техническото състояние и поведението на болида. Така те се подготвят по най-добрия начин да бъдат и професионални тестови пилоти.

Гледайте на живо Формула 1 с туристическа агенция „Галера”.