За първи път в историята на руския волейбол женският национален отбор на страна остана без медал. Сборная претърпя поражение с 1:3 гейма от Италия и ще се бори за 5-ото място на Световното първенство по волейбол, което се провежда в Милано, Италия.

За последно, Русия остана без медал преди 28 години – от Световното първенство през 1986 година в Перу.

Италия се нуждаеше само от гейм, за да спечели първото място в групата и да избегне Бразилия на полуфиналите. Така Скуадра Адзура спечели мача с 25:12, 25:17, 12:25, 25:23 отделните части.

Италианките бяха фаворити в двубоя, след като бяха загубили само един от десет мача до момента на световните финали. Любопитно е да се отбележи това, че Италия спечели девет мача само на едно първенство през 2002 година, когато волейболистките от Апенините
спечелиха и титлата.

За Италианките, които спечелиха за първи път срещу Русия на световни първенства след четири загуби, най-резултатна беше Валентиана Диуф с 133 точки. За рускините пък 15 отбеляза Татяна Кошельова. 

В другия мач Бразилия се наложи над Доминиканската република с 3:0 (25:19, 25:21, 25:17) в мач от група Н.
На полуфиналите Италия ще играе срещу Китай, докато САЩ излиза срещу Бразилия в по-интересния мач. И двата са насрочени за събота, а домакин е зала "Медиоланум" в Милано.