Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов смята, че поражението с 2:3 гейма от Канада е един урок за отбора ни. Наставникът бе изключително разочарован, като сподели, че отборът изобщо „не е бил на игрището” за тайбрека.

„Да, болезнена е загубата, най-вече, защото мачът ни беше в ръцете. И изпуснахме този четвърти гейм, който ни довърши психологически, не успяхме да се вдигнем след това и да се върнем в нито един момент”, каза Пламен Константинов.

„Много съжалявам, защото ние показахме две лица. Канада успя да удържи до края на четвъртия гейм, бореше се до края и не свалиха главите. Ние изиграхме четири гейма. В петия не бяхме на игрището, в следствие на четвъртия, който виждахме спечелен. Не успяхме да се вдигнем и да преодолеем този момент. Петият гейм просто не го изиграхме.”

„С по-стабилна игра, с увереност и с победи, само това е пътят. Трябва да се изтърпят такива моменти.”

„Ние имахме ситуация, в която имахме 23:20 точки, имахме да атакуваме четири пъти и то при сравнително по-лек сервис. Имахме една почивка, която специално я пазех, и предпочитах, ако трябва да прекъснем играта на Шмит на сервис. Но с този лек сервис и с добри топки и добро посрещане не успяхме да отиграем. В такива моменти може би трябва да имаш и шанс. Но трябваше да издържим и да се борим до края. Не трябва да се предаваме. Това е един урок, който трябва да преминем”, коментира Пламен Константинов.

„Повече загубихме днес две точки, отколкото да сме спечелили една. Това е дълъг турнир, мисля, че по-трудното ни предстои срещу Кирай и Египет. Няма да ни е лесно, там трябва да проявим характер”, каза още треньорът.