Либерото на националния отбор по волейбол Теодор Салпаров заяви, че е има добри очаквания за предстоящото Световно първенство. Освен това, играчът, който получи леко разтежение на бедрен мускул при сутрешната тренировка на тима, коментира, че едва ли Матей Казийски ще се завърне в отбора, като обясни, че подобен негов ход може да се възприеме като отмятане от позицията, която той обяви по-рано.

Въпреки това, Салпаров поясни, че ако Казийски реши да се завърне, всички ще го приемат с отворени обятия.

„Нищо сериозно, просто един крамп получих. Започнахме на стадиона, после заваля, преместихме се на твърда настилка. Не е нещо сериозно, утре ще започна тренировки“, поясни за разтежението си Салпаров.

„Много е хубава базата за тренировки тук в Правец. Почва се тежко с физически упражнения. Мисля, че това ни куцаше на Световната лига“.

„Със сигурност нещо не вървеше преди. Не знам дали треньорът е бил виновен. Може би е съвкупност от всичко. Надявам се промяната да се отрази положително. Надявам се и завръщането на Андрей Жеков да помогне“, продължи либерото.

„Говорили сме хиляди пъти, че ние сме малка държава и състезатели като Матей Казийски и Боян Йорданов са важни за нас. Матей е доказал, че е лидер, доказал се е в света и със сигурност с него ще изглеждаме различно. Ако не е Матей се надявам друг да поеме отговорността. Но най-важно е да има колектив, така ще дойдат резултатите. Няма какво да си казваме в очите. Наистина не вървяха нещата в Световната лига. Почваме на ново с чисти глави. С повече дисциплина, с повече тренировки ще станат нещата. Трябва да мислим напред. Колкото по-позитивно мислим, толкова по-добре. Всичко сме забравили и гледаме напред“, отсече Салпаров.

„Аз казвам, че е лидер Матей, защото го познавам. Играл съм с него не само в националния отбор, но и в Динамо Москва. Знам му качествата и човешки, и като състезател. Ще бъде плюс, ако е тук, но той ако не иска, няма смисъл да правим нещата насила. Познавайки Матей, аз знам лично, че няма да се върне. Иска ми се да е тук. Може би това, че каза преди, че не иска да играе в тази ситуация, ако се върне, ще излезе си върти дупето, с извинение. Не му е лесно и на него. Дано да вземе правилното решение. Виждал съм се него, но не сме говорили на тази тема“, обясни мнението си Салпаров за ситуацията с Казийски.

„Аз винаги съм играл за знамето и за името си. Така мисля, че трябва да е с всички“.

„Много е лошо, когато един отбор изпадне в криза да видиш как феновете си тръгват по-рано, преди мачът да е свършил. Ние трябва да сме заедно и в добро и в лошо. Честно да кажа съм позитивно настроен за Световното. В нашия спорт това са върховете. Смятам, че ще се представим много добре“, завърши обнадежденият Салпаров.