Водачът на българската волейболна делегация на Световното в Полша Любо Ганев заяви пред Дарик радио след победата над Китай, че „лъвовете“ не са играли по най-добрия начин, но въпреки това важни са спечелените три точки.

„Доволен съм, че спечелихме трите точки, не дадохме гейм. Мисля, че не играхме по най-добрия начин, но спечелихме трите точки. За нас това е важно, защото от сега вече трябва да се борим за спечелване на максимален брой точки. Знаете, че ние започнахме късно подготовка. Очакванията са, че отборът ще заиграе по-добре във втората фаза. Аз лично винаги съм обнадежден, знам, че момчетата могат повече“, започна Ганев.

„Нашият отбор побеждава основно заради това, че играе като отбор. Здравословно момчетата са добре. Всичко е наред. Базата е добра. Всички са много мотивирани, осъзнават за какво са дошли“, каза още Ганев.

„Винаги съм казвал, че ние винаги вървим по трудния път. Но може би това е по-хубаво. Знаем, че трябва да се борим за всяка топка. Допуснахме една загуба от Канада. Мисля, че това не е толкова фатално. Имаме да изиграем 9 мача, от които поне в 5 или 6 да бием. Важните мачове предстоят“, завърши Ганев.